Judoteam begint ‘roestig’ aan competitie

team-bushidoTeam Bushido is de eerste competitieronde in de eerste klasse van de WFJC niet heel best begonnen. In Oosthuizen werd van de drie wedstrijden slechts één keer gewonnen. Geheel kansloos was het niet, maar de judoka’s waren duidelijk op zoek naar routine…

Tegen Hikari uit Zaandam begon Bushido met drie verliespartijen. Sem (-55) had gewoon een heel goede tegenstander, net als Tara (-60). Chendo (-66) had echter veel meer uit zijn wedstrijd kunnen halen, maar ook hij verloor. Toen was het erop of eronder, want met 7 mensen in een team moest de rest dus winnen. Mike (-73) zette de eerste goede stap. Niet heel overtuigend, maar de eerste zege werd binnengehaald. Duan (-81) had een nogal slappe scheidsrechter tegen, die niet echt strafje durfde te geven. Zelfs niet toen hij een nogal lompe klem op zijn schouder tegen kreeg…. Maar goed, ook Duan wist zijn partij te winnen waardoor de spanning enigszins terug kwam. De winst was nog mogelijk, maar dan moesten Max en Nick winnen. Max (-90) had een tegenstander die hij meestal wel pakt, maar ook Max was nogal roestig…. Pakkingen lukten niet, worpen kwamen van te ver en dan wordt het lastig. Max verloor en hiermee moesten we de winst bij Hikari laten. Nick moest vervolgens nog even zwaar aan de bak, maar hij maakte er wel 4-3 van. Voor Hikari. Jammer, had meer in gezeten!

Vervolgens mochten we ons revancheren tegen Randers. Dit team was onbezet in twee gewichten, en had in de overige klasses op zijn zachtst gezegd geen supersterren staan. Opdracht was dus simpel; winnen. Sem stond tot twee seconden voor tijd wazari voor, maar ging toch onderuit. Niet nodig, maar goed. Roestig…. Tara had geen tegenstander, waarna Sebastiaan (-66) een jongen had die de helft van zijn leeftijd had. Snelle ippon, waarna Mike ook redelijk snel won. Duan draaide, ondanks dat hij last had van zijn schouder, best lekker, maar maakte een foutje door veel te makkelijk in te stappen…. Roestig….. En ippon tegen. Oeps. Max had vervolgens een tegenstander die dacht dat het al kerst was. Max kreeg de ippon bijna cadeau omdat de ura nage overname niet echt werkte en Nick had geen tegenstander. 5-2 gewonnen. Nog steeds niet heel best, maar wel winst.

Toen tegen Bos. Leuk team, met net als bij ons wat van Kenamju teruggekeerde judoka’s in de gelederen. Echter waren deze mensen nét iets minder roestig dan wij. Sem had kansen, maar verloor. Tara stond prima te draaien tegen een jongen, maar werd helaas overgenomen. 2-0 achter…. Sebastiaan had weer een erg jonge tegenstander die redelijk makkelijk ingepakt werd met een houdgreep. Vervolgens was Mike op zoek naar een stuntje, wat nog bijna lukte ook (bijna die o soto er door…), maar uiteindelijk moest hij eraf met een makikomi techniek. Jammer, was een mooie pot! Duan was ook niet meer in zijn beste doen. Helemaal toen een heel jonge tijdwaarnemer de stopwatch nogal creatief bleek te hanteren. In een partij die voor ieders gevoel al een minuut of 8 bezig was kon Duan zijn wazari voorsprong niet behouden (want leeg…..), en moest hij de winst aan zijn tegenstander laten. Max kwam er eenvoudig niet door, waarna Nick de eer moest redden. Dit deed hij door er wat power judo op te zetten, en er met een houdgreep 2-5 van te maken.

Al met al hebben we best was te zoeken in deze klasse, maar dan moet er toch iets frequenter worden getraind…. Dus dame en heren, wij verwachten je iedere dinsdag weer op de mat en dan gaan er dit seizoen best nog wat leuke dingen gebeuren!