Marcin Kus wint ook 2e ronde ONK grappling!

Op de tweede ronde van het Open Nederlands Kampioenschap grappling heeft halfzwaargewicht Marcin Kus wederom laten zien dat hij dé titelkandidaat is. Na een zwaar bevochten zege in de eerste ronde (afgelopen maart), waarin hij maar liefst vijf partijen winnend afsloot, wist hij afgelopen weekend wederom te zegevieren.
In Wijk bij Duurstede wist Marcin zich door een klein aantal inschrijvingen in zijn klasse meteen al zeker van de finale. Hierin had hij een sterke tegenstander, die erg gebrand was om Marcin te verslaan. Na een mislukte takedown van Marcin werd het grondgevecht aangegaan, waar Marcin vanaf zijn rug hard moest vechten. Vlak voor tijd wist hij echter een triangle choke te combineren naar een armklem, waarop hij zijn tegenstander liet afkloppen.
Hiermee werd hij wederom eerste, en dit betekent dat Marcin in de derde en laatste ronde in september genoeg heeft aan een podiumplaats om de Open Nederlandse titel binnen te slepen.