Bushido gaat starten met judolessen in Beverwijk!

judo_gregsBushido gaat vanaf 14 mei judolessen aanbieden op de zaterdag bij Greg’s Gym in Beverwijk. Greg’s Gym is gevestigd in het pand van het Sportfondsenbad, en is daarmee een zeer goed bekende en bereikbare plek in Beverwijk. Gestart wordt met lessen voor 5-6 jarigen en voor 3-4 jarigen. Naast de basis van het judo zal er tijdens iedere les van deze doelgroep ook veel aandacht zijn voor ‘life skills’ als omgaan met gevaar, respect, doorzetten, voeding en gezondheid.

Voor meer info kunt u mailen naar info@bushido-heemskerk.nl of bushido@ziggo.nl of even bellen naar 06-41 727 724

Judo examens 2015

Beste Judoka´s,

 

dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli zullen de halfjaarlijkse examens judo gaan plaatsvinden. Klik de link hieronder voor de info en inschrijfformulier:

examens2015-1

Lever het ingevulde formulier mét het examengeld uiterlijk zaterdag 20 juni in bij je leraar!!

Zwarte band judo voor Max Cortie

Afgelopen weekend vond er wederom een hoogtepunt plaats in de nog maar korte geschiedenis van Bushido. Voor het eerst kon er een Bushido judoka een zwarte band behalen. Max Cortie (16), die al zijn hele judo leven onder Sebastiaan Munter traint, liet in Beverwijk een prima examen zien. Omdat hij via zijn wedstrijd resultaten vrijstelling had behaald voor het traditionele onderdeel kata, had hij een verkort examen. Na met goed gevolg het staande gedeelte te hebben gedemonstreerd, wist hij uit te blinken in het grondwerk. Na slechts een derde van de gevraagde onderdelen te hebben gedemonstreerd wist de jury genoeg. Hiermee is Max de eerste Bushido zwarte bander ooit geworden en daar zijn we met zijn allen enorm trots op! IMG_6878

Judo

Judo

Judo is een kleine 130 jaar geleden vanuit het traditionele Jiu Jitsu ontwikkeld door Jigoro Kano. Deze wist van de harde en destructieve zelfverdediging een systeem te creëren waarbij jong en oud plezier kan vinden. Kano noemde zijn nieuwe systeem ‘Judo’, dat letterlijk ‘de zachte weg’ betekent.

Momenteel is judo een van de meest bekende en populaire vechtsporten in Nederland. Judo wordt vaak geroemd voor zijn pedagogische karakter, en judo kan op vele vlakken zijn waarde hebben. Binnen stichting Bushido trachten we een mix te maken van alle drie de originele bedoelingen van judo: – Judo als competitieve sport – Judo als bewegingsleer voor de verbetering van o.a. motoriek en coördinatie – Judo als krijgskunst voor o.a. zelfverdediging en weerbaarheid.

De reguliere lessen richten zich vooral op de eerste twee componenten. Vooral voor de jeugd moet het plezier centraal staan. Ook het plezier van het winnen van wedstrijden hoort hierbij. Daarnaast worden eigenschappen als doorzettingsvermogen, respect voor elkaar, incasseringsvermogen en het leren kritisch naar de eigen inbreng te kijken in alle lessen naar voren gebracht.

Bushido kan judo tevens inzetten als middel om te werken aan het vergroten van de weerbaarheid, voor zelfverdedigingsdoeleinden, voor motorische ontwikkeling maar ook voor het recreatief trainen. Ook bieden wij geregeld cursussen en introductielessen aan op scholen.